Frissans pasta        2 portioner

1 mild lök

1 pkt färsk alternativt 2 portioner torkad pasta

knappt 1 hg Vänersikrom (eller löjrom eller annan rom man tycker om)

1 pkt gräddfil (allt går inte åt)

    

Löken hackas och läggs i kallt vatten.

Pastan som helst skall helst vara av typen Farfalle kokas enligt anvisning på paketet.

Häll bort vattnet från löken.

Servera pasta i botten på en djup tallrik, löken, rommen och gräddfil blandas i.

Rätten komponerades på den tiden min frissas man fiskade löja och sik och jag hade möjligheten att köpa sikrom till ett humant pris av frissan, vi fryste in rommen i engångs snapsglas och tog fram ett glas per portion.

Det är fast food...

 

Lite från grönsaksriket i blandade färger innan skadar inte.

Som efterrätt passar en gino.

 

Synpunkter

 

Fler recept och kostråd kommer...